Activiteiten op korte en lange termijn

17e Friese genealogische Contactdag

Onze stichting zal op 6 april 2024 met een stand aanwezig zijn op de 17e Friese Genalogische Contactdag. Deze manifestatie trekt doorgaans veel bezoekers en wij zijn daarbij graag aanwezig omdat de grote meerderheid van de Faberfamilies van Friese afkomst zijn.  Wij hopen velen van u in onze stand te mogen begroeten.

Het evenement wordt gehouden  in het Rijksarchief TRESOAR, Boterhoek 1 in Leeuwarden. Het ernaast gelegen Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is die dag ook geopend voor bezoekers. U bent daar welkom vanaf 10.00 uur om alle stands te bezoeken, u kunt rondleidingen in de depots van TRESOAR en het HCL krijgen en er worden interessante lezingen gegeven.

Zoals altijd is de Contactdag gewijd aan een thema; dit keer is dat “Immigranten in Friesland door de eeuwen heen”. De rondleidingen en de lezingen zullen vooral aan dit thema worden gewijd, met als bijzonder aandachtspunt de immigratie vanuit Duitstalige gebieden.

 

Facebook

Het bestuur is voornemens om actuele meldingen, foto’s van bijeenkomsten, etc. voortaan via Facebook door te geven. Zodra dat mogelijk is leest u dat op deze plaats.