Actualiteiten

Faber! magazine

De 38e aflevering van Faber! Magazine is bij de donateurs en bij onze vaste relaties bezorgd. Wij zijn er trots op dat de redactie ook dit keer voor een mooi blad heeft gezorgd, met een professionele uitstraling. In deze aflevering staat weer veel lezenswaardigs over Fabers of in relatie tot Fabers, met een korte genealogie erbij.    Zo zijn bijv. artikelen gewijd aan Lykele Faber, verzetsheld en Engelandvaarder, aan Jan Lambertus Faber, socialist van het eerste uur en 2e Kamerlid voor de SDAP (“de Rode Dominee”) en aan Sytze Faber, apostel in Argentinië voor de Hersteld Apostolische Gemeente.

Bent u geïnteresseerd? U kunt een exemplaar verkrijgen bij het bestuur (zie de pagina Contact) . De prijs is € 6,-  (voor donateurs € 4,-) excl. verzendkosten.

 

Famillement 2018

Op zondag 3 juni 2018 wordt weer het Famillement gehouden, de grootste gebeurtenis op genealogisch gebied in Nederland. Vanzelfsprekend is onze stichting daar ook vertegenwoordigd.

Dit keer vindt het evenement plaats in Leeuwarden. Dat heeft alles te maken met de status van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018! De activiteiten vinden plaats op de volgende locaties:                                                                                                                                                    Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4
Tresoar, Boterhoek 1
Historisch Centrum Leeuwarden, Groeneweg 1                                                                                                                              Onze stichting heeft een stand op de zgn. Informatiemarkt in de Stadsschouwburg. Daar kunt u alle informatie krijgen over onze stichting, u kunt ons Faberbestand raadplegen, onze documentatie inzien en ook ons Faber! Magazine, waarvan u afleveringen kunt kopen.                                                                                      Kom langs! Wij verheugen ons op uw bezoek!