Actualiteiten

Faberdag op zaterdag 21 mei 2022

Op zaterdag 21 mei is de Faberdag gehouden in Enkhuizen

Het bestuur is verheugd dat er weer een Faberdag kon worden gehouden, met een vertraging van een jaar door de Corona pandemie. Met het gezelschap dat zich hiervoor had aangemeld, brachten we een bezoek aan het Zuiderzeemuseum en genoten we van een lekkere lunch.

Voor het bezoek aan het Buitenmuseum was een gids ingeschakeld, die ons langs een aantal interessante objecten heeft geleid en daarbij uitleg gaf. Verder was er ruimte in het programma om op eigen gelegenheid het Buitenmuseum nog verder te verkennen en sommigen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook het Binnenmuseum te bezoeken.

Uiteraard was dit ook een goed moment om over “Faber-aangelegenheden” van gedachten te wisselen, want ook dat is doel van zo’n Faberdag.

Omstreeks 16.00 uur gingen we uiteen en na afloop waren de aanwezigen het er over eens dat dit een geslaagde Faberdag was, temeer omdat het weer erg meewerkte. Dat was bij de laatste Faberdag in 2019 wel anders! 

                                                            

Famillement zaterdag 25 juni 2022

Op zaterdag 25 juni 2022 zal in Amsterdam het Famillement worden gehouden, het grootste evenement op genealogisch gebied in Nederland. De organisatie is in handen van het Stadsarchief Amsterdam in samenwerking het het CBG/Centrum voor Familiegeschiedenis. Nadere informatie kunt u vinden onder deze link:                               https://cbg.nl/Famillement/

Het evenement vindt plaats op 2 locaties: het Stadsarchief Amsterdam – Vijzelstraat 32 en in het DeLaMar Theater – Marnixstraat 402. Op dat laatste adres wordt de Informatiemarkt gehouden, waar ook de Faberstichting met een stand aanwezig zal zijn. U kunt onze stand vinden in de zg. Diner Foyer. Wij hopen daar een presentatie over onze stichting te geven en u kunt daar ons Faberbestand raadplegen. Ook ligt er documentatie over Faberfamilies ter inzage en kunt u exemplaren inzien van onze publicatie: het Faber! Magazine. Er zullen enige bestuursleden aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en te informeren. Vanzelfsprekend zijn onze donateurs ook meer dan welkom om onze stand te bezoeken!