Genealogie

Genealogie vormt de kernactiviteit van de Faber Stichting. Dat uit zich in het bijzonder in ons Faberbestand, waarin wij de genealogieën bijhouden van alle afzonderlijke Faberfamilies die bij ons bekend zijn. Dat aantal is momenteel groot (meer dan 400!), maar de ervaring leert dat op termijn veel van deze afzonderlijke Fabergeslachten kunnen worden samengevoegd met andere. Het aantal personen dat in ons bestand is opgenomen is momenteel  ca 47.500. Wij zijn voortdurend bezig dit bestand verder uit te breiden en daartoe zijn wij steeds op zoek naar meer genealogische informatie. Als donateur hebt u recht op volledige informatie uit dit bestand.  Indien u beschikt over stambomen of andere genealogische informatie over Faberfamilies, dan zijn wij u erkentelijk als u die aan ons ter beschikking zou willen stellen. U kunt daarvoor contact opnemen met het secretariaat (hans@geslachtenfaber.nl) of met de webmaster (webmaster@geslachtenfaber.nl)

Wij zijn zelf ook actief op zoek naar informatie waarmee we ons bestand kunnen uitbreiden en verbeteren. Dit is een permanente activiteit geworden.

Om u een indruk te geven van hetgeen wij op dit terrein te bieden hebben, bieden we u op 3 manieren een kijkje achter de schermen, waarvoor u het menu “Genealogie” bovenaan deze pagina kunt gebruiken.

Onder “100 GROOTSTE FABERFAMILIES” in het menu “Genealogie” vindt u een overzicht van de 100 families uit ons bestand die momenteel de grootste omvang hebben. We hebben daarbij de stamvader en –moeder vermeld en de plaats of omgeving waar deze stamouders vandaan kwamen. Tot deze 100 grootste families behoort meer dan 85% van alle records, die in ons bestand zijn opgenomen.

Op de pagina “Familie <>” publiceren wij de genealogie van een Faberfamilie uit ons bestand. Van tijd tot tijd zullen wij hier steeds genealogieën van andere families publiceren.

Tot slot bestaat de mogelijkheid om on-line ons Faberbestand te raadplegen. Daarvoor gaat u naar de pagina “Faber database raadplegen” via het menu bovenaan deze pagina en volg de instructies.

Voor belangstellenden die geen donateur zijn stellen wij desgevraagd ook genealogiën van Faberfamilies beschikbaar; wij vragen hiervoor een kleine vergoeding  en berekenen verzendkosten indien u de gegevens per post wilt ontvangen. Wij bieden gelegenheid vragen op genealogisch en ander gebied met betrekking tot Fabers kostenloos op deze site te publiceren. Op die manier hebben wij al meerdere keren hulp kunnen bieden. Uw vragen en ook uw antwoord op een gestelde vraag kunt sturen aan het bestuur. Voor thans openstaande vragen zie in het menu onder “Genealogie”.