Activiteiten op korte en lange termijn

Faberdag 2017

Om het jaar wordt door het bestuur een Faberdag georganiseerd. Dat zal ook in 2017 weer het geval zijn. De donateurs hebben hierover intussen bericht ontvangen.

Dit keer is gekozen voor Leeuwarden. Op zaterdag 28 oktober as.  treffen wij elkaar daar voor een aantal activiteiten. Centraal staat Mata Hari, wat niet verwonderlijk is omdat het 100 jaar geleden is dat zij in Frankrijk werd terechtgesteld, na te zijn veroordeeld wegens spionage voor Duitsland. Mata Hari had een familierelatie met de Fabers, want zij was een kleindochter van Johannes van der Meulen en Sjouwkje Faber.

 

Famillement 2018

Op donderdag 2 juni 2016 is het Famillement met veel succes gehouden in Utrecht en wij waren erbij. Het Famillement is een 2-jaarlijkse manifestatie waar, zowel voor gevorderden als voor beginners, veel te zien en te beleven valt op genealogisch gebied. In 2018 wordt het Famillement in Leeuwarden gehouden, omdat Leeuwarden in dat jaar de culturele hoofdstad van Europa zal zijn. Gezien de grote band van Stichting Geslachten Faber met Friesland, zullen we ons daar zeker weer uitgebreid presenteren.